2010. november 5., péntek

Használt motorkerékpárok 18 éveseknek

Nagyszerű járművek a város körüli sétákhoz a motorkerékpárok. A biztosítási költségeik alacsonyak, olcsó a karbantartásuk és kis méretűk miatt gyorsabban el lehet velük jutni bizonyos helyekre. Mindezek által, nem mindenki számára ajánlottak és egyes nem megfelelő személyeknek veszélyesek vagy akár halálosak is lehetnek.


Mikor egy 18 éves kamasz nemrég megkapta a jogosítványát, sok mindent meg kell tanuljon és sok vezetési tapasztalatot kell szerezzen. Nem a legjobb módszer a vezetés megtanulásához egy használt motor olyan személynek, aki még alig kezdett el vezetni. A vezetés több annál mint a kerekek abba az irányba mozgatása amely irányba szándékozol menni. Vezetni annyit jelent mint önfegyelem és alávetni magad dolgoknak, és ezek olyan tulajdonságok amelyek talán még egy 18 éves kamasznál még nincsenek jelen. Szükség van egy kis időre és tapasztalatra hogy egy kezdő uralkodni tudjon gyermekies vonásain, sikerül alávetnie magát egyes szabályoknak és biztonságos közlekedési módszereknek. Egyes vonások ezek közül például az versengések, sebesség és általában a nagyzási mánia. Nem megengedett egy ilyen viselkedési forma a motoron, túl nagy a veszély, és a következmények nagyon súlyosak lehetnek. Egy autó valamivel nagyobb biztonságot nyújt baleset esetén. 


Egy motort vezetni tízszer nagyobb koncentrálást igényel mint egy kézi váltós kocsi vezetése, lehet az használt motorkerékpár vagy vadi új. Egy motor vezetésénél az összes végtagodra szükséged van. A bal kezed a kuplungot kezeli, miközben a jobb kezed az első féket kezeli. A bal lábad a váltót kezeli, miközben a jobb lábad a hátsó féket. Emellett egyéb műveleteket is el kell végezzen a motoros, úgy mint a jelzés, lámpák bekapcsolása és egyebek. Végső soron, a motor nem egy karosszéria védelmét biztosítja. Egy autó esetében, egy hiba következtében, ha baleset történik, a karosszéria bizonyos védelmet nyújt.

Az általános vélemény a fiatal motorosokkal kapcsolatosan, hogy ha nincs meg autóval legalább 1 év vezetési tapasztalatuk, vagy legalább 15000 km lefutva, ne üljenek motorra. Úgy véljük hogy egy autó vezetési tapasztalata egy motor vezetése előtt létfontosságú bármely motoros számára. Nem tanácsos átugrani ezt a részt. Mikor pedig a fiatal eldönti, hogy motort akar vásárolni, először érdemes egy olcsóbb, használt motorkerékpárral kezdeni.


Nem mindennapi járművek a motorbiciklik. Kerülni kellene olyankor a motorozást mikor erős szél fúj, esik az eső vagy havazik. Továbbá olyankor is kerülni kellene a motorozást mikor csúszósak az utak a pornak, piszoknak vagy köveknek köszönhetően. Meleg napokon nem lesz légkondicionálóban részed. És végső soron, nem tudsz elvinni este a városba még négy személyt. Ha az első járműn töröd a fejed amit meg akarsz venni, kerüld a motort, a fenti okok miatt. Mivel még 18 éves vagy, valószínűleg szükséged van egy adag tapasztalatra, ahhoz hogy biztonságban vezess egy motorbiciklit.