2010. november 1., hétfő

Használt motorkerékpárhoz alkatrészek vásárlása

Mindegy, hogy a motor, a váltó, a karburátor, az üzemanyagtartály, a gumik, a szélvédő, a henger, az ülések, a váz, az akkumulátor vagy a használt motorkerékpár bármilyen részéről legyen szó, beszerezhetsz másodkézből minden elemet, és akár féláron is hozzájuthatsz ezekhez a márka eredeti alkatrész áraihoz képest. 

 
Az alkatrészek származhatnak egy meghibásodott használt motorkerékpárból, de egy olyan használt jármű sajátos összetevői is lehetnek, amelyek nem voltak megrongálódva, jó állapotban megmenthetők és eladhatók alacsonyabb áron, habár a motor már nem használható. Az a fontos, hogy mielőtt kiválasztanál egy elemet, tudnod kell pontosan, hogy milyen alkatrészre van szükséged. A motorkerékpárok alkatrészei változnak a modelltől és a márkától függően. Két modell, még akkor is, hogyha egy gyártótól származik, különböző alkatrészeket igényelhet.


Bizonyos használt alkatrész esetén még garanciát is kaphatsz, hogyha egy olyan személytől vásárolod, aki hivatalosan a használt alkatrészek árusításával foglalkozik. 
 
Hogyha pénzt akarsz megtakarítani a motorkerékpár alkatrészeinek a megvásárlásakor, de nem akarsz használt alkatrészeket venni, választhatod az olyan alkatrészeket, melyeket olyan cégek forgalmaznak, akik nem kimondottan a motorkerékpár gyártótól kínálják ezeket, hanem azokat egy másik, önálló gyártó készíti. A gyártók, csak csomagolják és címkézik, mint sajátjukat. Ezek az elemek olcsóbbak lehetnek, mint a motorkerékpár gyártók által készített alkatrészek. 


Az árverések is egy olcsó alkatrészforrás lehetnek használt motorod számára. Attól függetlenül, hogy új vagy használt alkatrészekről van szó, ily módon olcsóbban hozzá lehet jutni mint, hogyha egy dealertől vennéd meg. Viszont vigyázni kell mivel, voltak már olyan esetek, amikor az árverés azért volt szervezve, hogy átverjék a vevőket, így ők megvettek egy terméket egy magasabb áron, mint a valódi értéke.