2010. november 4., csütörtök

Használt motorkerékpár eladását reklámozó hirdetés

Ha el szeretnéd adni használt motorkerékpárodat, és nem igazán tudod honnan indulj, ez a cikk segítségedre lesz.

Ha reklámozni szeretnéd használt motorodat, az internet a legalkalmasabb hely erre. Először is, a világ bármely részéről hozzá lehet férni, ami azt jelenti, hogy több millió ember is elolvashatja hirdetésedet. Másrészt pedig az efféle hirdetések feladása más reklámozó módszerekhez viszonyítva egyszerű és olcsó. Ezenkívül, az eredmények és a visszajelzések sokkal gyorsabbak.


Az első lépés a hirdetést befogadó oldal megtalálása. Írd be a google-be a „motorbicikli hirdetések” kifejezést és több ezer eredményt fogsz kapni. Egyes weboldalakon való reklámozás fizetéses: kerüld ezeket. Ma már rengeteg olyan weboldal létezik, ahol ingyen is feladhatsz hirdetéseket, lehet a motorod Honda, Aprilia, Harley-Davidson vagy bármilyen ismert vagy kevésbé ismert márkájú. Néhány oldal esetleg kéri, hogy regisztrálj, de ne aggódj, ez is ingyenes. A Topbike az ingyenes használt motor hirdetési portálok közül az egyik legnagyobb Magyarországon.

A weboldal kiválasztása után a hirdetés feladása következik. Egy használt motorbicikli eladása esetében létezik egy nagyon fontos aspektus: a közvetlen megközelítés. Ne próbálkozz a termék fölösleges dicsérésével vagy olyan címekkel mint például „Szuper ajánlat!” vagy „Olcsó motorbicikli!”. Térj rá a témára és helyezd a motort a hirdetés középpontjába. Így, a potenciális vevő azonnal megtekintheti a terméket. 
 

A következő lépést a jármű leírása képezi. Ugyanúgy mint a cím esetében is, kerüld az olcsó szövegeket. Ehelyett, írd le részletesen használt motorodat, hogy a potenciális vevők tisztában legyenek azzal, hogy mit is fognak megvásárolni. Ne feledkezz meg az olyan részletekről mint a szín és márka. Sokat segíthetnek az eladó motort ábrázoló, különböző szögekből készített fényképek.

Miután részletesen leírtad a járművet, tüntesd fel az árat. Ha már döntöttél egy fix árról, említést kell tenned arról, hogy az ár alkudható-e vagy sem. Ne kérj egy nem elfogadható árat. Szögezz le egy normál árat, másképp senkinek sem fogod felkelteni az érdeklődését.


Nem utolsó sorban tüntesd fel az elérhetőségeidet. Megemlítheted a várost, címet, email címet és telefonszámot. Lehet, hogy nem a legjobb ötlet a teljes név feltüntetése, azonban legalább keresztnevednek szerepelnie kell a hirdetésben, hogy a vevők tudják kivel van dolguk.

A használt motorkerékpárok esetében a reklám kulcsát a hatékony hirdetések képezik. A fent említett lépések nemcsak a motorokra érvényesek, hanem bármilyen más járműre is. Ha betartottad ezeket, légy nyugodt és türelmes: a vevők jelentkezni fognak.