2010. november 2., kedd

Használt motorkerékpár vásárlásakor mire figyeljünk

Egy használt motorkerékpár jó választási lehetőség olyanoknak, akiknek a költségvetése alacsony, vagy akik előbb meg szeretnének tanulni rendesen motorkerékpárt vezetni, és majd utána venni egy újat. 
 
Egy használt motorkerékpár vásárlásakor nagyon oda kel figyelni néhány dologra. Minden irat legyen eredeti: a használt motorkerékpárok iratai eredetiek kell legyenek, és többször el kell olvasni, ahhoz hogy felfedezz bármilyen hibát.


Kevésbé öreg motorkerékpárt ildomosabb választani. Az olyan motorkerékpárok esetében, amelyekben több kilométer van, a gumik is kopottabbak, így a vásárlónak még ezek lecserélésére is pénzt kell adnia.

A használt motor állapota: vannak olyan motorkerékpárok, amelyeket nagyon sokat használtak, és nem is mindig a legmegfelelőbben. Nagyon kell az ilyenekkel vigyázni, mert csak problémát okoznak megvételük után.

Nagyon határozottan nemet kell mondani az olyan használt motorokra, melyekkel akár szenvedtek, akár okoztak balesetet a múltban. Nagyon nagy a valószínűsége, hogy a jövőben nagyon sok meghibásodással kell majd számolnia egy ilyen motor tulajának. Habár az ilyen használt motorkerékpároknak kisebb az értéke, ajánlatos óvakodni tőlük. 

 
A jó márka: nagyon sok olyan cég van, mint például a Cagiva, Honda, Aprilia stb., amelyek minőségi motorkerékpárokat gyártanak. Ezeket ajánlatos előnyben részesíteni a kevésbé márkás termékekkel szemben. 
 
Aránylag új: a legjobb választás az kevés kilométert futott, fiatalabb motorkerékpár még akkor is, ha az ára magasabb. Ez legalább biztosít arról, hogy a fenntartására kevesebb pénzt fogsz költeni a megvásárlása után.
A biztosítás: a mostani időkben a biztosítás nagyon fontos dolog. Ellenőrizd az összes biztosítási papírt, és győződj meg valódiságukról. 

 
A lényeg az, hogy nagyon elővigyázatos légy akkor, amikor egy használt motorkerékpárt veszel. Valószínűleg számodra ez egy új dolog, így fordíts elég időt a keresésre, a kiválasztott motorok megnézésére, és esetleg kérd ki tapasztaltabbak véleményét is, mielőtt megkötnéd az üzletet.